Story continues...
Door: Martine
Blijf op de hoogte en volg Martine
19 Augustus 2009 | Nederland, Limmen
Daar ben ik weer!! Even m’n verhaal af maken, ik was gebleven in Ubud…
Dag 48:
Shivan en Lynn gingen yoga-en, dat is niet echt wat voor mij dus ik ben ‘s ochtends vroeg lekker het zwembad ingedoken om wat baantjes te trekken. Wat ontbeten, gelezen en bij het zwembad gelegen. ‘s Middags hebben we fietsen gehuurd en gingen we dus op de fiets het drukke verkeer van Ubud door. We fietsen eerst naar een medicijnman genaamd Ketut. Lynn had namelijk het bekende boek ‘Eten, bidden en beminnen’ gelezen en daar komt de hoofdpersoon van het verhaal terecht bij een medicijnman in Ubud. Deze man werkt nog steeds, ook al is hij iets van 93 en heeft hij nog maar 2 handen. Wij dachten eerst waar zijn wij nou beland, toen we zaten te wachten totdat de wijze man z’n bed uit kwam. Daarna wat gepraat en toen kregen we alledrie een palmreading. Naast onze handen, werden ook onze rug, oren en benen ‘gelezen’. Wat een grappige ervaring, die beste man zei bijna 3x hetzelfde maar wij konden er erg om lachen! Na dit avontuur zijn we een behoorlijk stuk bergopwaarts gefietst naar Ketulu, waar elke avond rond 6en honderden volgels bij elkaar komen. Mooi gezicht, maar niet echt spectaculair. Na de vogels weer richting hotel gefiets voordat het helemaal donker werd. ‘s Avonds weer met z’n 4tjes lekker gegeten vlakbij het hotel en daarna even nog wat wezen drinken in het centrum.
Dag 49:
Vroeg opgestaan, spullen ingepakt en met ontbijt van het hotel de auto in gestapt. Eerst naar Pandagbai gereden, naar de haven. Na ruim een uur rijden aangekomen en gewacht op de boot. Al onze baggage de boot opgesleept en na een rit van 5 uur aangekomen op het eiland Lombok. Vanaf de haven met de boot naar een andere haven aan de andere kant van het eiland. Vanaf daar weer overgestapt in een klein bootje die ons zou brengen naar het eiland Gili Trawangan. Naast Lombok liggen 3 kleine eilandjes, de Gili eilanden, waarvan Gili Trawangan de meest bezochtte is. Deze eilandjes zijn echte bounty-eilanden, kleine eilandjes met witte stranden en helderblauwe zee, prachtig! Aangekomen met paard en wagen(!) naar ons hotel gebracht, want hier rijden er geen auto’s, het enige vervoer hier zijn fietsen en paard en wagens. Wel is er superdruk met toeristen, veel Fransen, Italianen en Australiers en natuurlijk ook Nederlanders. Na deze lange reis, die alles bij elkaar opgeteld wel 11 uur duurden even heerlijk opgefrist. De douche was lekker koud en zout, normaal kraanwater kennen ze hier ook niet. Daarna kwamen Tessa, waarmee ik in het dorp zat en Anouk ons ophalen om wat te eten. Voor hun was het alweer de laatste avond op dit mooie eiland. Heerlijk wat gegeten en daarna een feest bezocht, want vandaag vieren de Indo’ers onafhankelijkheidsdag. Alle Indo’ers gingen los, het was een leuke avond!
Dag 50:
Heerlijk uitgeslapen en genoten van een lekker ontbijtje op het terrasje voor onze kamer. Daarna naar het strand gelopen, waar we heerlijk de hele dag hebben vertoefd. Lekker zwemmen, lezen en luieren. Heerlijk zo’n relaxed dagje! ‘s Avonds lekker gegeten direct aan zee(!) en daarna even internetcafe opgezocht. We begonnen aan de late kant en de man wilde afsluiten, dus moesten we er vandoor.
Dag 51:
Vanochtend om half 11 bootje ingestapt om te gaan snorkelen! Wel even wennen, niet door je neus kunnen ademen en alleen door zo’n pijpje. Maar wel mooie vissen gezien in die oh zo heldere zee. Boot weer in en verder gevaren naar een plek waar ook zeeschilpadden zaten. Na een tijdje kijken zag ik er een, hij zwemde zo onder me door! Het bootreisje en de slokken water die ik binnen had gekregen maakte me niet helemaal lekker, dus de 3e keer skipte ik even. Toen bij het eiland Gili Air wat gegeten en toen voelde ik me alweer beter. Na de lunch weer terug gevaren naar het eiland. Toen nog even bij een ander hotel het zwembad ingedoken en even op een bedje gelegen om op te drogen en toen een lekkere douche genomen. Nu weer even in het internetcafe, omdat ik gisteren dus m’n verhaal niet af kon maken.
Wat gaat de tijd snel, morgen alweer terug naar Bali! Daar gaan we nog 3 nachtjes blijven in Kuta, de toeristische hotspot op Bali. Vanaf Denpasar, dichtbij Kuta vliegen we dan naar Jakarta. Daar verblijven we nog 2 nachtjes, dus hebben we nog 1 volle dag op Jakarta te zien. Dan is het alweer zover en zijn 2 maanden al om en vliegen we naar huis…
Ik ga er weer mee stoppen!
Hoop dat het goed met jullie allemaal gaat, vind het supertof om jullie leuke reacties allemaal te lezen!
Groetjes en heel veel liefs van mij!
xxx
20 Augustus 2009 - 12:37
Mam:
hoi meissie van ons wat jammer voor jou dat het er bijna opzit ,die8 weken weg zijn omgevlogen.
maar fijn dat ik je straks in levende lijven weer zie geniet nog van de laatste paar dagen daar
dikke kus en tot volgende week
gr mamxxxxxxx -
20 Augustus 2009 - 14:50
Saskia:
Geniet maar extra veel van je laatste weekje op je bounty eiland ti....castricum strand is er niks bij;)
Tot snel xxxxxxxxxx sas -
23 Augustus 2009 - 13:09
Monica:
Hey Tinus, de tijd vliegt zeker! Nou, maak er nog een paar leuke laatste daagjes van:D
XXX Moon -
23 Augustus 2009 - 18:30
Janneke En Jan:
Zo Martine,
wat vliegt de tijd! We hebben genoten van je verslagen, goede reis terug naar ons kikkerlandje.
groetjes en tot gauw
Janneke en Jan -
24 Augustus 2009 - 11:10
Martine:
Hey luitjes!!!
Nieuw bericht plaatsen gaat even niet zo snel, dus dan zo nog maar even wat van me laten horen.
De dagen in Kuta zijn voorbij gevlogen. We hebben heerlijk gerelaxed, gezwommen, gelezen en uit geweest. Gister het vliegtuig in gestapt van Denpasar naar Jakarta. Na ongeveer 1.5 uur aangekomen in Jakarta. Vandaag sightseeing gedaan in Jakarta. Jakarta is een supergrote, soms ook vieze, drukke stad. Wij gaan nog even genieten van onze laatste avond. Morgenmiddag om 3 uur vliegen we en dan zijn we woensdagochtend rond 7en weer in Nederland. Echt heel gek, maar waar. De 8 weken zijn echt omgevlogen, maar ik heb enorm genoten!!
Bedankt voor jullie lieve en leuke reacties!
Groetjes!!
xxx
Mij -
24 Augustus 2009 - 12:04
Linda:
Hey,
Dat boek heb ik ook net gekocht! Leek me een boeiend verhaal, en nu kan ik ook lezen in welke cultuur jij twee maanden hebt geleefd :) Heb genoten van je stories! Hele goeie reis terug xxx -
25 Augustus 2009 - 12:48
Kim:
Heb al je verhalen gelezen, helemaal leuk Ti! Tijd is supersnel gegaan!!
Goede reis en tot snel!
xx Kim