De tijd vliegt!! - Reisverslag uit Limmen, Nederland van Martine Mooij - WaarBenJij.nu De tijd vliegt!! - Reisverslag uit Limmen, Nederland van Martine Mooij - WaarBenJij.nu

De tijd vliegt!!

Door: Martine

Blijf op de hoogte en volg Martine

25 Juli 2009 | Nederland, Limmen

Daaag!!
Daar ben ik weer! Dit maal vanuit Malang. Een stadje hogerop de bergen zo'n dik 4 uur rijden vanuit m'n dorp Sumberyuyu.
Tijd vliegt hier voorbij! Nog een volle week te gaan en dan zit het project er al weer bijna op! Echt heel gek.

Vorige week heerlijk gezwommen en daarna lekker gegeten met de hele groep, ondanks het lange wachten.

Dag 21:
De dag erna op maandag hadden we ook een vrije dag ivm een moslimfeestdag, maar mochten we niet het dorp uit. 's Ochtends eerst meeting. Na de lunch zijn Jasper, Tessa en ik naar het vieuwpoint gelopen, bergopwaarts en hebben daar een tijdje genoten van het ontzettende mooie uitzicht! Daarna even een mandi en toen begonnen de voorbereidingen voor onze Indonesische barbeque! Was erg gezellig en lekker gegeten. Die Indo'ers kunnen me hier toch eten!! Schranzen liever gezegd! Maar het was wel weer gezellig, zo met de hele groep!
Daarna gewacht tot 12 uur en hebben een taart gemaakt van donuts en hebben we onze Koreaanse groepsgenoot So Jin, wakker gezongen die jarig was. Vond ze natuurlijk superleuk! Daarna heerlijk bedje ingedoken!

Dag 22:
Na het ontbijt gekeken bij het lesgeven en daarna begonnen met de grote klus, het opknappen van het klaslokaal. We hadden bedacht dat dat ook wel heel fijn zou zijn, omdat het er erg bedroefd uit zag. Wel is het zo dat het klaslokaal ook het huis van de lerares is. Bij de lunch ging het eten er niet echt van harte, net als de aantal keren daarvoor. Niet dat ik het niet lekker vind, maar m'n lichaam verzet zich op de 1 of andere manier tegen de rijst. Voelde me daardoor behoorlijk misselijk dus die middag en avond maar even rustig aan gedaan. 's Avonds meeting en toen lekker in bed gekropen.

Dag 23:
's Ochtends er weer op tijd uit, voelde me stuk beter. Les gegeven en daarna verder gegaan met het opknappen van het klaslokaal en daar eigenlijk de hele dag mee bezig geweest. 's Avonds weer meeting en gezellig wat gekletst en gelezen.

Dag 24:
De dorpelingen bleken nog een muurtje bij te willen bouwen, dus 's ochtends vroeg is daar geholpen. Daarna weer naar het klaslokaal en de hele dag schoongemaakt en geverfd. Het resultaat mag er zijn, ziet er weer fris uit met al die witte muren, die eerst zo groezelig eruit zagen! Toppie! Ook eten ging weer helemaal goed vandaag ook al blijft het helemaal fantastisch als er een keer kip is of noodles, een keer wat anders dan rijst...
's Avond weer een meeting met alle mannen uit het dorp, die lieten weten erg dankbaar te zijn met onze hulp. Daarna nog een meeting over wat er allemaal nog moest gebeuren en daarna bed in, wat moe van het hele dag werken!

Dag 25:
's Ochtends weer les gegeven en daarna begonnen met de muurschildering buiten op de muur van het klaslokaal. Die wordt echt supermooi!! Ook hebben we voor de speeltuin al een hele mooie gekleurde hink-stap-sprong gemaakt voor de kids, echt superleuk is die geworden. Projectje van mij en Tessa, is errug goed uitgepakt!
's Avonds weer vergaderen, voor de verandering niet in Tessa d'r huis. Gesprek wat de verschillende landen van elkaar kunnen leren. Wat bleek ze vinden ons harde werkers en we zijn in tegenstelling tot de andere....altijd op tijd! Haha jaja het is wonder! Wel zei onze leidster dat wij wel heel veel en alles snel willen. Ik zie dat als alles eruit halen wat erin zit, maar hun zien dat dus anders. Leuk om zo de cultuurverschillen maar weer eens te zien.

Dag 26:
Vanochtend vertrokken uit het dorp, naar Bosko, plek waar onze begeleiders verblijven. Toen dik uur 3 uur rijden naar Malang, waar we nu een paar uur vrij te besteden hebben. Even winkelcentrum ingeweest, wat geshopt en heerlijk haar laten wassen, want dat wordt dus niet heel schoon met die mandi en het droogt uit door de zon. Dus met heerlijke zachten haren internetcafe opgezocht. Nu moeten we opschieten want straks vertrekken we richting de Bromo, een mooie vulkaan. Eerst 3 uur nog verder bergopwaartst rijden. Dan komen we daar rond 4, 5 uur 's ochtends aan en kunnen we daar de zon zien opkomen, want daar prachtig schijnt te zijn. Morgen weer lange weg terug naar Kediri en vanuit daar weer terug naar onze dorpjes. Nog een werkweek en nog veel te doen en dan zit het er al bijna op. Maar eerst nog even hard aan de bak, ik heb er zin in!!

Luitjes, allemaal weer bedankt voor jullie reacties! Ik denk aan iedereen, zou zo graag laten zien wat ik allemaal beleef en waar ik ben! Gelukkig hebben we de foto's nog..! Nou heel veel liefs weer vanuit het mooie Indonesie!!

xxxx
Mij

• 25 Juli 2009 - 17:23

Linda:

Hey Tinus!
    Ik had een tijdje geen internet dus heb vandaag al je verhalen achter elkaar gelezen.. :) My God wat een experience!! Volgens mij ben je echt supergoed terecht gekomen en geniet je van elk moment! Geweldig :D Heel veel succes en plezier verder, ik kijk uit naar de rest van je verhalen!
    xXx Lin

• 25 Juli 2009 - 18:58

Simoo:

oww wat gaaf is het toch wat je daar doet en meemaakt!!

leuk dat jullie gingen zingen voor die So Jin, ik vraag me alleen af in welke taal;)

we mailen en ik wacht met smart op je volgende verhaal!!

maar eerst je foto's bekijken

succes nog

xx

• 26 Juli 2009 - 07:36

Liz:

Lieve Ti!

Was super om je ff te spreken om de Kwek! :) Vet gek he.. zit jij helemaal daar en ik hier...
    Hoe was de vulkaan? Was ie nog aktief :)

Geniet nog ff van je laatste week he! Tijd is echt gevlogen! Dan lekker reizen en mooie mannen spotten ;)
    hehe

groetjes!!

• 26 Juli 2009 - 09:10

Harry En Marc:

hoi martine,het gaat lekker met je zo te merken,even een dipje tussendoor maar daar ben je na éen nachtje slapen alweer van af,bikkel.groetjes vanuit limmen van ons allemaal en ook oma natuurlijk,doei

• 26 Juli 2009 - 09:14

Erica:

Ti

Vind het super wat je allemaal daar doet heb gedaan, ben trots op je!
    Geniet van je laatste werkweek en dan genieten op BALI, VAKANTIE :-)
    MANNEN (HIHIH)
    Vanmiddag gaan we met wat meiden borrelen, en we zullen er eentje op jou drinken!!
    Tot snel meissie

xxx

• 26 Juli 2009 - 09:21

Marga:

Even een groet van mij xx
    Je bent een kanjer!!
    xx

• 26 Juli 2009 - 13:29

Trudy En Mascha:

Wij weten in ieder geval wat we niet voor je klaar hoeven te maken als je terugkomt. RIJST!! Ha ha. Succes met het lokaal, de muren, het lesgeven en de
    zonsopgang.
    groetjes van ons

• 26 Juli 2009 - 14:15

Ria Berger:

He Martine

wat ben je in de weer joh. en wat gaat de tijd snel he.
    groeten van ons
    cees ria en noortje. XXX

• 26 Juli 2009 - 16:34

Saskia:

Laatste week alweer in je dorp wow de tijd vliegt echt niet normaal. Veel plezier nog eventjes daar. xxxxx

• 26 Juli 2009 - 18:04

Diana:

Heel leuk om je verhalen te lezen. Helemaal omdat Wiet en ik in januari in Indonesie zijn geweest en veel dingen herkennen van wat je beschrijft. (het lezen van jouw verhaal heeft ons geinspireerd om indo te eten, wiet is het nu halen!) Een schitterende ervaring voor je en leuk dat jullie daar met zoveel verschillende culturen zitten. Nog heel veel plezier gewenst, groetjes Diana

• 26 Juli 2009 - 18:27

René:

We blijven je volgen, kanjer ben je.
    xxx
    Henri & René

• 27 Juli 2009 - 08:22

Marijke:

We blijven goed op de hoogte met je leuke verslagen.
    Nog een week en dan naar Bali, misschien kom je
    onze Ferry met zijn meisje wel tegen.
    succes verder.
    groetjes Nico en Marijke

• 31 Juli 2009 - 10:11

Monica:

Leuk he, dat je even goed naast je project ook dingen van zien van het land. De tijd gaat zeker snel maar dat betekend juist dat je het naar je zin hebt! Maar dat lees ik ook wel in je verhalen. Heb je nog gekeken op www.lesidee.nl? Ik weet anders nog wel meerdere sites. Ik hoor het wel.

Succes met alles en de foto's zijn ook leuk!

Kus Moon

• 31 Juli 2009 - 14:38

Pap En Mam:

vanaf de camping de hartelijke groeten wij zitten bij de buren op de laptop heel veel succes met de laaste werkweek wij zijn heel trots op je groetjes pap en mam

• 01 Augustus 2009 - 17:03

Carla:

lieve Tinus
    Wat n geweldige reis,en wat leuk om je verhalen,en fotos te bewonderen.Vanuit Egmond nog heel veel succes,en plezier,en ga lekker zo door met het genieten van deze reis heel veel liefs xxx ons