Happy Days!!!
Door: Martine
Blijf op de hoogte en volg Martine
03 Juli 2013 | Australië, Adelaide
Hier weer even een update vanuit Adelaide!! De tijd vliegt voorbij, het is alweer juli!! Het is echt niet normaal hoe snel de tijd voorbij gaat hier! Hoe jammer ik dat ook vind! Ik wil nog een hoop dingen doen en bezoeken voordat ik alweer vertrek, maar omdat ik hier aardig druk, heb ik er niet zoveel tijd voor helaas.
M’n vorige verhaal was na het weekend Kangaroo Island, waar ik nog steeds van nageniet als ik de foto’s zie, zo mooi!! Afgelopen veel bezig geweest met opdrachten en verslagen voor school tijdens stage. Bij Flinders ben ik nog steeds volop in training voor de ABA-therapie en de middagen help ik op het kantoor met verschillende dingen. Als er een assessment is ben ik daar ook bij en help ik met het afnemen en scoren van testen. Bij Headstart doe ik nog steeds veel sit in’s bij de verschillende therapie sessies en assessments. Ook heb ik weer een legal assessment van een jongen bijgewoond met Robyn. Hierbij ziet Robyn iemand die is aangeklaagd en voor de rechter moet verschijnen. Haar rapport over de jongen in kwestie wordt gebruikt tijdens het behandelen van de zaak in de rechtbank. Hierbij gaat het vooral om of zijn IQ en/of het feit dat hij autisme heeft van invloed is op zijn daden en of hij in staat is vragen te beantwoorden tijdens de rechtszaak. Na het assessment heeft Robyn me geleerd hoe IQ testen digitaal te verwerken en daarna vroeg ze me of ik het rapport voor de advocaat en de rechter wilde schrijven. Het is een zeer interessante casus dus daar ben ik uiteraard flink mee aan de slag gegaan. Omdat het om een nogal gevoelige kwestie gaat en je deels objectief moet blijven, maar toch ook weer een mening moet geven over de jongen in kwestie vond ik het best lastig om alles te verwoorden. Inmiddels is het af, maar nog geen feedback gekregen, dus ben benieuwd!
Vrijdagavond hadden we een pub quiz night van South Australian Womens Rugby. Dit is de bond voor South Australia en organiseert meerdere activiteiten. Aangezien een aantal meiden van het team waar ik voor speel voor dit team zijn geselecteerd en ook in de organisatie zaten, had ook ons team een tafel. Hele gezellige avond gehad, niet gewonnen, maar wel dikke pret!
De volgende dag hadden we geen wedstrijd, maar een lange trainingssessie in de ochtend. Daarna lekker thuis gedoucht en even relaxen. Eind van de middag naar een grote pub gegaan voor de oefenwedstrijd tussen de All Blacks en Frankrijk. Leuke wedstrijd, daarna wat gegeten en toen was het alweer tijd voor de volgende wedstrijd op het grote scherm. De British Lions Tour is namelijk begonnen in Australië. Deze keer was het een team uit Sidney waar ze tegen speelden. Goede wedstrijd en aangezien de Britten wat dichterbij wonen was ik als één van de weinige in de pub voor de Lions. De Lions wonnen natuurlijk :0, het was in elk geval een gezellige avond! De volgende dag lekker uitgeslapen en ’s middags door de stad gewandeld en wat geshopt. ’s Avonds samen met Rebecca gegeten en op tijd bedje ingedoken voor weer een nieuwe week. Het was weer een heerlijk weekend!
De week begon weer bij Flinders, waar weer een nieuw kind ging starten met de twee weken therapie. Dit keer een jongetje van vijf, die vooral problemen heeft met sociale vaardigheden. Qua intelligentie en verbale kwaliteiten ligt hij veel hoger, ook vanwege zijn leeftijd, dan de kinderen die eerder hebben deelgenomen aan het programma. Hierdoor moest zijn programma flink worden aangepast en was het een enorme uitdaging om aan te sluiten bij zijn problematiek, maar toch vast te blijven houden aan het gestructureerde programma.
Dinsdag was ik uitgenodigd om een training bij te wonen die Robyn gaf over het afnemen van een vernieuwde IQ-test. Hierbij heeft ze uitgelegd waar je op moet letten, hoe je moest scoren en heel veel leuke anekdotes aangezien zij wel honderden IQ-testen heeft afgenomen. Aan het eind mochten we allemaal een onderdeel bij een ander afnemen en scoren. Na afloop van de training hebben we onze nieuwe kennis gelijk gebruikt en heb ik samen met een andere stagiaire een andere IQ-test gebruikt om te oefenen op elkaar. Weer een interessant weekje stage dus!
Op zaterdag hadden we een belangrijke wedstrijd. We moesten namelijk tegen het team dat behalve vorig jaar, bijna elk jaar kampioen werd (hier promoveren ze niet omdat er geen hoger niveau in deze omgeving is). Voor de verandering speelden we ook thuis. Aangezien hier iedereen op dezelfde dag speelt (jeugd en senioren) speel je niet elke ‘thuiswedstrijd’ vanzelfsprekend thuis, maar ergens anders. Ik stond op flanker en het was echt een superspannende wedstrijd, maarrr we wonnen wel uiteindelijk!! De score was 24-22, super close, maar in de laatste 10 minuten kwamen we na achterstand terug met twee try’s. Heerlijk! Daarna het eerste nog gekeken en toen met aantal meiden naar huis gegaan. Drie meiden van het team wonen samen in één huis, maar moeten verhuizen omdat het huis is verkocht. Omdat ze nooit een housewarming hebben gegeven, gaven ze daarom een housecooling. Erg gezellige avond, eerst de wedstrijd tussen de Lions en Australië gekeken en later nog de stad in gegaan. Bij de meiden blijven slapen en de volgende dag bij het sevens-schoolteam gekeken waar de drie jongsten meiden van het team in spelen. Daarna weer terug en de meiden geholpen met opruimen en gezellig samen tv gekeken. Was weer een gezellig weekendje!
Weer klaar voor een nieuwe stageweek! De dagen bij Flinders vliegen altijd voorbij! Het geven van therapie bij dit jongetje is wat lastig, maar iedereen vindt het lastig aangezien het zo anders als wat je eerder hebt gezien. Bij Headstart vooral in de weer geweest met opdrachten voor school. Op vrijdag een rapport geschreven voor Robyn. Het meisje had ’s ochtends het tweede deel van haar assessment. Omdat de vergoedingen voor therapie en dergelijke per 1 juli veranderd voor kinderen onder de zes jaar, wilde Robyn aangezien het meisje bijna zes wordt, het rapport vandaag afhebben. Alleen zij had de hele ochtend afspraken en moest ’s middags naar de universiteit voor een meeting. Dus daarom vroeg Robyn of ik het wilde doen. Dus ’s ochtends eerst haar assessment bijgewoond en toen flink aan de slag om het rapport af te krijgen. Gelukkig ging het me aardig af en had Robyn nog tijd om er naar te kijken voordat het moest worden opgestuurd.
Afgelopen zaterdag weer een zware wedstrijd, we moesten namelijk tegen de grote meiden waar ik mijn eerste wedstrijd hier tegen heb gespeeld. Helaas verloren we weer. De tweede helft ging wel veel beter en we konden in totaal drie keer scoren, maar dat was niet genoeg helaas. De troostprijs was wel dat ik tot player of the day werd benoemd! Op de club genoten van een heerlijke maaltijd en weer de Lions-Wallabies wedstrijd gekeken. Was ondanks het verlies een gezellige dag!! De volgende dag de meiden geholpen met verhuizen en ’s avonds gezellig wezen eten.
Jullie kunnen dus wel zien dat ik me hier goed vermaak en ook ontzettend veel leer op het gebied van autisme. Ik hoop ook dat ik al mijn ervaringen van hier kan gebruiken en ergens in het autisme-werkveld terecht kan!
Tot zover weer mijn avonturen!! Voor iedereen bij wie de vakantie begint/op vakantie gaat/klaar is met school, geniet ervan!!!
Heel veel liefs!!
xxx
Martine
03 Juli 2013 - 07:52
Nancy:
Wat een heerlijk verhaal weer tinus! hard werken, hard ontspannen, doe je goed!! liefs vanuit uitgeest! -
03 Juli 2013 - 08:32
Liz:
Leuk verhaal Ti!! Erg interessant je stage en rugby klinkt ook heel cool!! :) player of the day!! Trots op jou! :) topper.
Geniet lekker daar.. Time flies x -
04 Juli 2013 - 06:50
Trudy E Mascha:
Jemig martine, wat een verhalen weer.
Klinkt allemaal geweldig. Blijf lekker genieten
sporten en leren. -
06 Juli 2013 - 22:26
Margo:
hoi martine wat heb je weer een verhaal geschreven. fijn dat het allemaal zo goed gaat.maar de tijd gaat wel snel nog 4 weken dan ben je alweer terug .maak er nog wat moois van.vandaag bram eerste verjaardag gevierd.was heel gezellig.heel blij met zijn schommel.nou meis dikke kus en knuffel van ons mam en pap -
14 Juli 2013 - 17:16
Saskia:
Leuk tinus. Klinkt goed allemaal. Je doet weer een hoop leuke ervaringen op zo!. Veel plezier nog. Xx Sas